Wiadomości na Facebooku: Jak zablokować kontakty na Facebooku – czy widzą, że je zablokowałeś?

Wiadomości na Facebooku: Jak zablokować kontakty na Facebooku - czy widzą, że je zablokowałeś?


Możesz powstrzymać nieprzyjemnych ludzi rujnujących Twój kanał na Facebooku za pomocą narzędzia do chwytania trolli.

Gigant mediów społecznościowych ma funkcję, która może na stałe wyciszyć nieprzyzwoite głosy, szybko i łatwo blokując konta.

Zablokowanie kogoś oznacza, że ​​nie będą już mogli robić rzeczy takich jak oznaczanie Cię tagami ani widzieć rzeczy publikowanych na osi czasu.

Rozpocznij od otwarcia przeglądarki, przejdź do Facebook i zaloguj się.

Aby zablokować kogoś w ustawieniach blokowania, zacznij od kliknięcia w prawym górnym rogu Facebooka i wybierz Ustawienia.

Przejdź do lewej strony Facebooka i kliknij Blokowanie.

Kliknij Blokowanie w menu po lewej stronie.

Wprowadź nazwisko osoby, którą chcesz zablokować, i kliknij Zablokuj.

Wybierz konkretną osobę, którą chcesz zablokować, z wyświetlonej listy i kliknij Blokuj> Zablokuj [name].

Ludzie nie będą powiadamiani, gdy je zablokujesz.

Jeśli nie możesz znaleźć kogoś za pomocą tej metody, spróbuj przejść do profilu osoby i wybierz Zablokuj z menu na zdjęciu na okładkę.

Facebook powiedział: "Po odblokowaniu ktoś będzie mógł zobaczyć twoje posty na Facebooku, które udostępniasz publicznie.

"Osoba ta nie stanie się automatycznie Twoim przyjacielem na Facebooku – jeśli chcesz się zaprzyjaźnić z osobą, którą odblokowałeś, musisz wysłać do niej zaproszenie do znajomych."

Aby odblokować kogoś w ustawieniach blokowania, kliknij w prawym górnym rogu Facebooka i wybierz Ustawienia.

Przejdź do lewej strony Facebooka i kliknij Blokowanie.

W sekcji Zablokuj użytkowników powinieneś zobaczyć listę osób, które zablokowałeś. Kliknij Odblokuj obok nazwy osoby, którą chcesz odblokować.

Stuknij Odblokuj obok nazwy osoby, którą chcesz odblokować.

Pamiętaj, że jeśli odblokujesz kogoś, nie będziesz mógł go zablokować przez kilka dni.



Source link